Flere fjelloverganger åpne

Flere av fjellovergangene er torsdag morgen åpne, men veitrafikksentralen ber bilistene holde seg oppdatert på vær- og føreforholdene.

Fagerheim  20180405.Kolonnekjøring på Rv 7 ved Fagerheim Fjellstugu. Det var torsdag Kolonnekjøring mellom Leiro og Haugastøl på grunn av uvær.Foto: Ørn Borgen / NTB
Fagerheim 20180405.Kolonnekjøring på Rv 7 ved Fagerheim Fjellstugu. Det var torsdag Kolonnekjøring mellom Leiro og Haugastøl på grunn av uvær.Foto: Ørn Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Dersom du har planer om å kjøre over en av fjellovergangene torsdag, bør du holde deg oppdatert på trafikkinformasjon, vær- og føreforhold, melder Statens vegvesen.

Ved 8.30-tiden melder Vegtrafikksentralen Vest at fylkesvei 53 Årdal – Tyin og riksvei 13 over Vikafjellet er stengt. På sistnevnte vei vil det bli gjort ny vurdering klokken 12.

Følgende fjelloverganger er åpne:

  • E16 Filefjell
  • Riksvei 52 Hemsedalsfjellet
  • Fylkesvei 50 Hol-Aurland

På riksvei 7 Hardangervidda og på E134 Haukelifjell er det kolonnekjøring, som ifølge Naf er noe av det mest krevende du kan oppleve som bilist.

– Sikten er dårlig, føret er utfordrende, og mange har ikke erfaring med å kjøre på denne måten. Kjør mykt og med jevn hastighet, og pass på at du har øyekontakt med bilen foran, sier rådgiver Jan Harry Svendsen i Naf i en pressemelding.

Han minner om at ventetiden kan bli lang før man ledes over fjellet, og at varme klær, mat og drikke derfor er viktig utstyr å ha med seg i bilen. Samtidig må du passe på at du har så full tank eller batteri som mulig.

– Ta på deg varme klær og send kald luft opp på frontruten når du kjører i kolonne. Bruker du varm luft kan du risikere isdannelse på frontruten om det er minusgrader ute. I tillegg bør du ha tåkelysene foran og bak tent og kjøre med varsellys, sier Svendsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer