Flere fikk lov til å bygge i strandsonen i fjor

I 2021 ble det innvilget 1.398 søknader om nye bygninger i 100-metersbeltet langs kysten, en økning på 53 prosent fra året før.

Illustrasjonsbilde fra Skippergaten, rett utenfor Kristiansand. Det er kommuner i Agder, Vestland og i Troms og Finnmark som hadde den største økningen i innvilgede søknader for bygging i strandsonen i fjor. Foto: Berit Keilen / NTB.
Illustrasjonsbilde fra Skippergaten, rett utenfor Kristiansand. Det er kommuner i Agder, Vestland og i Troms og Finnmark som hadde den største økningen i innvilgede søknader for bygging i strandsonen i fjor. Foto: Berit Keilen / NTB. Vis mer
Publisert

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i hovedsak er kommuner i Agder, Vestland og i Troms og Finnmark som har hatt størst økning.

I fjor ble 89 prosent av søknadene om nye bygninger i 100-metersbeltet langs kysten innvilget. Forholdet mellom andelen innvilgede og avslåtte søknader har vært stabilt de siste fem årene. Dette gjelder også i 2021, hvor det kun var en svak økning i antallet avslag.

De fleste tillatelsene som ble innvilget i fjor, var tillatelser ved dispensasjon fra kommuneplan. Sammenlignet med året før økte antallet med 47 prosent. Også antallet søknader innvilget i samsvar med kommuneplan økte i fjor, opp 63 prosent fra året før.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer