Flere fester stoppet på grunn av smittevernbrudd

Også natt til søndag har politiet flere steder i landet måttet gripe inn for å stoppe fester som ikke var forsvarlige på grunn av smittevernbrudd.

Politiet over hele landet har natt til søndag måttet gripe inn og stoppe fester med for mange festdeltakere. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB
Politiet over hele landet har natt til søndag måttet gripe inn og stoppe fester med for mange festdeltakere. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Publisert

I Sarpsborg slo politiet til allerede i 23-tiden lørdag kveld etter meldinger om feststøy på Bodalstranda ved Isesjøen.

Da politiet ankom løp cirka 100 ungdommer fra stedet i alle retninger, melder Øst politidistrikt på Twitter klokken 4.46 søndag morgen.

Ifølge politiet fremsto det hele som en russefest og svært mange ungdommer var overstadig beruset. Festen ble dermed avsluttet av politiet.

Oslo politidistrikt melder at de i løpet av natten har hatt 48 klager på festbråk, 45 av disse i Oslo kommune. Politiet hadde ikke kapasitet til å undersøke alle, men registrerte ikke smittevernbrudd på de festene de oppsøkte.

Også Vest politidistrikt melder om mange fester i Bergen og omegn som måtte avsluttes med politiets bistand.

Mangel på avstand

I Narvik i Nordland stoppet politiet en fest etter at de først fikk melding om støy.

Det viste seg at det var 13 personer til stede og ikke mulig å overholde anbefalinger angående smittevern, melder Nordland politidistrikt. Beboere ble gitt pålegg om å avslutte festen, noe som ble etterkommet.

I Tromsø har politiet måttet avslutte en fest i Tromsdalen av samme årsak – for mye støy og manglende muligheter til å holde avstand til hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer