Flere får barnetrygd

662.000 foreldre får utbetalt barnetrygd. Det er nesten 2.000 flere enn i fjor, men 1.000 færre enn for ti år siden, viser nye tall fra Nav.

Barnetrygden på vel 1.000 kroner for hvert barn over seks år skal bidra til å dekke utgifter som følger med det å ha barn. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Barnetrygden på vel 1.000 kroner for hvert barn over seks år skal bidra til å dekke utgifter som følger med det å ha barn. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

88 prosent av mottakerne er kvinner, og vel 18 prosent av dem som får utbetalt barnetrygd, er eneforsørgere. Til sammen gjelder dette vel 122.000 foreldre. Denne andelen har vært svakt fallende de siste årene viser Nav-tallene.

Barnetrygd utbetales til dem som har omsorg for barn under 18 år, og skal bidra til å dekke utgifter som følger med det å ha barn. Satsene er for tiden 1.054 kroner for barn over seks år, og 1676 kroner for barn under seks år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer