Flere eksplosjoner i Kyiv nyttårsaften – flyalarmen har gått i hele Ukraina

Det har vært flere eksplosjoner i Kyiv nyttårsaften. Luftvernsirenene går i Ukraina etter meldinger om raketter avfyrt fra russiske fly.

Publisert
Sist oppdatert

Vitner forteller at de har hørt rundt ti eksplosjoner i Kyiv. Ordfører Vitalij Klitsjko bekrefter at det har vært eksplosjoner.

Luftvernsystemene i Kyiv har vært aktivert. Det er ikke kjent om eksplosjonene skyldes raketter som har slått ned, eller at de er blitt skutt ned.

Kyiv Independent melder at flyalarmen går i alle regioner med unntak av de okkuperte regionene Luhansk og Krim. I flere regioner er strømmen borte etter angrepene.

Advarte mot angrep

Ifølge meldinger på Twitter har det vært minst tre bølger med rakettangrep nyttårsaften.

– Russiske «presanger» flyr over Kyiv-regionen nå. Vi frykter det ikke, skriver Ukraine Front Lines på Twitter.

Det er blitt advart mot russiske rakettangrep i forbindelse med nyttårsfeiringen. Det britiske forsvarsdepartementet advarte mot dette i sin daglige etterretningsoppdatering lørdag.

President Volodymyr Zelenskyj har flere ganger i jula bedt alle ukrainere være oppmerksom på faren for angrep og lytte til luftvernsirenene.

Angrepsbølger

– Siden oktober har Russland oppretthold et mønster om å gjennomføre intensive angrepsbølger hver sjuende til tiende dag, skriver Storbritannias forsvarsdepartement i sin etterretningsoppdatering nyttårsaften.

Eksperter har pekt på at Russland gjennomfører slike bølgeangrep for å påvirke sivilbefolkningen. De angriper med mange raketter samtidig for å overbelaste Ukrainas luftforsvar, ifølge eksperter. Det samme skriver britene.

– Men det er en realistisk mulighet for at Russland vil bryte dette mønsteret og angripe igjen de neste dagene for å undergrave moralen til ukrainerne i nyttårsfeiringen, skriver britene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer