Flere dyrehold tatt for regelbrudd

Mattilsynet økte andelen uvarslede dyrevelferdstilsyn i årets fire første måneder. Det er en mulig forklaring på at flere regelbrudd ble avdekket.

Mattilsynet har avdekket en god del regelbrudd i dyrehold med storfe. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
Mattilsynet har avdekket en god del regelbrudd i dyrehold med storfe. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Andelen uvarslede tilsyn av sau, svin og storfe var henholdsvis 49, 65 og 68 prosent. I samme periode i fjor var prosentandelene 48, 40 og 54.

Mattilsynet gjennomførte tilsyn i 995 dyrehold mellom januar og april. Dyrevelferd var formålet for 781 av dem.

Det ble avdekket regelbrudd i omtrent halvpartene av dyreholdene, noe som er liten oppgang fra tidligere. Dyrehold med storfe hadde avvik i to av tre tilfeller.

– Det kan være flere grunner til at andelen dyrehold med avvik er noe høyere enn før. Vi jobber med å bli mer risikobaserte i vårt tilsyn, og da vil andelen naturlig nok gå oppover. En annen forklaring kan være mindre forhåndsvarsling av tilsyn, sier Torunn Knævelsrud, seksjonssjef for dyrevelferd.

Antallet tilsyn er lavere enn i samme periode i både 2019 og 2020. Mattilsynet prioriterer dyreholdene hvor risikoen for dårlig dyrevelferd er størst.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer