Flere drept i russiske rakettangrep i Ukraina

Minst elleve personer er drept og elleve såret i russiske rakettangrep i Ukraina torsdag, ifølge ukrainske myndigheter.

En kvinne står i ruinene av huset sitt, som ble ødelagt i russiske rakettangrep i Kyiv torsdag. Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB
En kvinne står i ruinene av huset sitt, som ble ødelagt i russiske rakettangrep i Kyiv torsdag. Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Totalt elleve ukrainske regioner ble rammet av rakettangrepene, opplyser talsperson for Ukrainas statlige beredskapstjeneste, Oleksandr Khorunzhij.

I hovedstaden Kyiv ble en person drept og to såret etter at en rakett traff et ubebodd bygg i Golosijvskij-distriktet, opplyser Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko. Det er første gang noen dør i angrep mot Kyiv siden nyttårsaften.

I tillegg har tre mennesker mistet livet og sju blitt skadd i et angrep mot et energianlegg i Zaporizjzja, ifølge lokale myndigheter. Myndighetene i Odesa opplyser også at to av regionens energianlegg har blitt truffet av russiske raketter torsdag.

En kvinne gråter i det hun går inn i huset sitt i Hvlevakha i Kyiv-regionen, som ble ødelagt i et rakettangrep torsdag morgen. Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB
En kvinne gråter i det hun går inn i huset sitt i Hvlevakha i Kyiv-regionen, som ble ødelagt i et rakettangrep torsdag morgen. Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB Vis mer

Siden starten av oktober har Russland angrepet kritisk infrastruktur i Ukraina. Det har ført til flere store strømbrudd og andre brudd i vinterstider.

DTEK, Ukrainas største private energiselskapet, sier torsdag at de har gjennomført nødstans i strømforsyningen i Kyiv, regionen rundt og regionene Odesa og Dnipropetrovsk på grunn av fare for rakettangrep.

Rakettangrepene følger etter en natt preget av russiske droneangrep. Flyalarmen startet å gå i nesten hele landet tidlig torsdag morgen.

Angrepene skjer under et døgn etter at USA og Tyskland kunngjorde at de ville levere moderne stridsvogner til Ukraina, noe Russland har reagert kraftig på.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer