Flere døde i drukningsulykker: - Vi er bekymret

14 mennesker druknet og døde i juli. Så langt i år har 53 personer dødd i drukningsulykker, noe som er seks flere enn på samme tid i fjor.

Av de 25 som har druknet i juni og juli, var det én kvinne og 24 menn. En av de omkomne var et barn under 16 år. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
Av de 25 som har druknet i juni og juli, var det én kvinne og 24 menn. En av de omkomne var et barn under 16 år. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det viser Redningsselskapets oversikt.

– Vi er bekymret over at flere har druknet så langt i år sammenlignet med i fjor, og vi trenger en koordinert og målrettet innsats for å få ned drukningstallene, sier generalsekretær Grete Herlofson i Redningsselskapet.

25 personer har mistet livet i drukningsulykker i sommermånedene juni og juli. Åtte av drukningsulykkene har skjedd etter fall fra land, åtte av ulykkene har skjedd etter fall fra fritidsbåt, inkludert én ulykke med kite og under sju bading.

Det har også vært én drukningsulykke i forbindelse med dykking og én fra et yrkesfartøy. Én ulykke er kategorisert som «annet», etter at en mann omkom da han forsøkte å redde et barn.

Av de 25 som har druknet i juni og juli, var det én kvinne og 24 menn. En av de omkomne var et barn under 16 år.