Flere coronasyke i Sverige føler seg ikke trodd av helsevesenet

Flere personer som er langtidssyke med coronaviruset opplever at det svenske helsevesenet ikke tror på dem, advarer covidforeningen.

Flere svensker som har vært langtidssyke etter koronasmitte opplever at de ikke blir trodd i helsevesenet. Her et koronabudskap på Triangelns varehus i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB
Flere svensker som har vært langtidssyke etter koronasmitte opplever at de ikke blir trodd i helsevesenet. Her et koronabudskap på Triangelns varehus i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har medlemmer som får alt fra psykiske diagnoser i journalen, til at de sendes til psykolog eller psykiater, sier Åsa Kristoferson Hedlund, leder i den svenske covidforeningen.

Ifølge foreningen opplever flere av deres medlemmer også at helsevesenet bagatelliserer helseproblemene deres.

Socialstyrelsen bekrefter at de kjenner til bekymringen, men vet ikke hvor mange det gjelder. De arbeider med å utrede saken.

– Jeg tror det kan ha blitt sånn i noen tilfeller når man ikke kjente godt nok til sykdommen. Men jeg tror også at alle der ute har gjort sitt beste ut fra den begrensede kunnskapen de hadde, sier Thomas Lindén i Socialstyrelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer