Flere coronarestriksjoner oppheves i Kina

En rekke kinesiske storbyer løsnet på coronabeltet fredag, idet krav om hyppig testing og karantene ble opphevet etter store demonstrasjoner i landet.

Kinesiske storbyer krever nå mindre hyppige coronatester fra sine innbyggere. Foto: Andy Wong / AP / NTB
Kinesiske storbyer krever nå mindre hyppige coronatester fra sine innbyggere. Foto: Andy Wong / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

En rekke kinesiske byer hadde allerede begynt å lette på restriksjonene etter den største uroen i Kina siden 1989. Fra og med fredag krever ikke lenger storbyen Chengdu et negativt testresultat for å komme inn på offentlige steder eller T-banen.

Byens 15 millioner innbyggere trenger istedenfor bare bevis på at de ikke har vært i et område med mye smitte.

I Beijing skal ikke lenger helsevesenet avvise pasienter som ikke har en negativ koronatest i løpet av de siste to døgnene. I januar spontanaborterte en kvinne i storbyen Xi'an etter at et sykehus nektet å behandle henne på grunn av manglende coronatest.

Mange steder som har pågående coronautbrudd, har igjen begynt å åpne restauranter, kjøpesentre og skoler. Det gjelder også Urumqi, som har vært nedstengt siden august.

Samtidig har myndighetene begynt å slå hardere ned på demonstrasjonene og trappet opp overvåkingen av landets innbyggere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer