Flere britiske barn har dødd av sjelden betennelsessykdom: - Urolige for at det har sammenheng med corona

I Storbritannia har flere barn dødd av en sjelden betennelsessykdom som forskere tror kan være forbundet med covid-19, opplyser helseminister Matt Hancock.

Storbritannias helseminister Matt Hancock sier noen barn har dødd av et sjeldent betennelsessyndrom som han frykter har forbindelse til koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
Storbritannias helseminister Matt Hancock sier noen barn har dødd av et sjeldent betennelsessyndrom som han frykter har forbindelse til koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Storbritannia har flere barn dødd av en sjelden betennelsessykdom som forskere tror kan være forbundet med covid-19, opplyser helseminister Matt Hancock.

Barna har ikke vært syke i forveien, skriver Reuters.

– Det er noen barn som har dødd, som ikke hadde underliggende helseproblemer, sier Hancock til LBC Radio. Men antallet er lavt, understreker han.

Nytt fenomen

I Storbritannia er det sendt ut et varsel til legene om at intensivavdelinger i London og andre deler av landet har fått inn alvorlig syke barn med uvanlige symptomer, skriver BBC.

– Det er en ny sykdom som vi tror kan være forårsaket av coronaviruset, men vi er ikke 100 prosent sikre. Men dette er noe vi er urolige for, sier Hancock.

Ifølge avisa Guardian har minst tolv barn blitt lagt inn på sykehus.

Medisinsk direktør Stephen Powis ved det offentlige helsevesenet NHS sier til BBC at de nylig har blitt klar over problemet.

– Det er bare de siste dagene vi har sett rapporter om dette, sier han.

Blant symptomene er høy feber og hovne arterier. Sykdommen minner om Kawasaki-sykdommen, som er mer vanlig i deler av Asia.

Gransker coronaforbindelse

Enkelte av barna, men ikke alle, har testet positivt for coronaviruset.

Britiske og italienske medisinske eksperter gransker nå om det der en mulig forbindelse mellom coronaviruset og utbruddene av den alvorlige betennelsessykdommen.

Også nord i Italia, et av områdene som er hardest rammet av coronapandemien, er det rapportert om et usedvanlig høyt antall barn under ni år som er rammet.

Ifølge Powis er det for tidlig å si om den nye barnesykdommen er forbundet med korona. Chris Whitty, den britiske regjeringens øverste medisinske rådgiver, mener på sin side at dette er «høyst sannsynlig».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer