Flere britiske barn har dødd av sjelden betennelsessykdom: - Urolige for at det har sammenheng med corona

I Storbritannia har flere barn dødd av en sjelden betennelsessykdom som forskere tror kan være forbundet med covid-19, opplyser helseminister Matt Hancock.

Storbritannias helseminister Matt Hancock sier noen barn har dødd av et sjeldent betennelsessyndrom som han frykter har forbindelse til koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
Storbritannias helseminister Matt Hancock sier noen barn har dødd av et sjeldent betennelsessyndrom som han frykter har forbindelse til koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Storbritannia har flere barn dødd av en sjelden betennelsessykdom som forskere tror kan være forbundet med covid-19, opplyser helseminister Matt Hancock.

Barna har ikke vært syke i forveien, skriver Reuters.

– Det er noen barn som har dødd, som ikke hadde underliggende helseproblemer, sier Hancock til LBC Radio. Men antallet er lavt, understreker han.

Nytt fenomen

I Storbritannia er det sendt ut et varsel til legene om at intensivavdelinger i London og andre deler av landet har fått inn alvorlig syke barn med uvanlige symptomer, skriver BBC.

– Det er en ny sykdom som vi tror kan være forårsaket av coronaviruset, men vi er ikke 100 prosent sikre. Men dette er noe vi er urolige for, sier Hancock.

Ifølge avisa Guardian har minst tolv barn blitt lagt inn på sykehus.

Medisinsk direktør Stephen Powis ved det offentlige helsevesenet NHS sier til BBC at de nylig har blitt klar over problemet.

– Det er bare de siste dagene vi har sett rapporter om dette, sier han.

Blant symptomene er høy feber og hovne arterier. Sykdommen minner om Kawasaki-sykdommen, som er mer vanlig i deler av Asia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer