Flere branner på Østlandet

Til alt hell klarte våkne beboere å slukke flammene da noen prøvde å tenne på inngangspartiet til en bolig på Rommen i Oslo.

Brum 20210219. Det er full fyr i en bygning p Rud i Brum. To personer er gjort rede for. Brannvesenet jobber med slukking p stedet. Foto: rn E. Borgen / NTB
Brum 20210219. Det er full fyr i en bygning p Rud i Brum. To personer er gjort rede for. Brannvesenet jobber med slukking p stedet. Foto: rn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meldingen om saken kom rundt klokka 2 natt til fredag, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

– Det er litt uklart hva som er kastet. Det kan være en slags molotovcocktail, sier operasjonslederen.

– Handlingen i seg selv er jo svært alvorlig. Hadde det ikke vært våkne beboere, kunne dette ha fått et alvorlig utfall, legger han til.

En molotovcocktail er betegnelsen på en brannbombe bestående av en flaske med brennbart stoff, ofte bensin, med en fille stappet nedi som lunte.

Bærum

Det brant natt til fredag kraftig i en bygning på Rud i Bærum. Tre personer har kommet seg ut og framstår som uskadd.

Politiet og brannvesenet meldte om brannen rett før klokka halv to natt til fredag. Det var et trehus som brant.

– Det er gjort rede for to som skal ha bodd der og for en til som var der. De framstår som uskadd, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

– Brannvesenet har gjennomsøkt store deler av bygget, uten å finne noen. Men søket fortsetter, legger han til.

Nittedal


Det brøt natt til fredag ut brann i en bolig i Nittedal på Romerike. Også natt til torsdag brant det i huset. Alle beboerne kom seg i sikkerhet.

Øst politidistrikt meldte om brannen i en enebolig i Østliveien rett retter klokka halv ett. Det var åpne flammer, men liten spredningsfare.

Brannvesenet ble igjen utover natten for å drive etterslukking.

– Det er sannsynligvis glør som har ulmet siden brannen sist natt som har ført til at huset har begynt å brenne på nytt, melder politiets operasjonssentral.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer