Flere bekreftet døde av lungevirus – smitte oppdaget i nye land

Antall døde etter virusutbruddet som startet i Kina, har økt til 41, ifølge myndighetene i landet. Det er også påvist tilfeller i Australia og Malaysia.

En ansatt flytter på søppelbøtter med biologisk avfall ved et medisinsk senter i Wuhan, der virusutbruddet trolig startet. Foto: AP / NTB scanpix
En ansatt flytter på søppelbøtter med biologisk avfall ved et medisinsk senter i Wuhan, der virusutbruddet trolig startet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De nye 15 personene som er bekreftet omkommet av coronaviruset, døde i Wuhan, den kinesiske byen der virusutbruddet trolig startet. Det melder kinesiske myndigheter lørdag.

I tillegg melder de om 180 nye smittetilfeller i Hubei-provinsen.

Ifølge Washington Post var alle de døde over 55 år og hadde som ved tidligere tilfeller en historie med alvorlige sykdommer.

Nær 1.300 personer er smittet av viruset.

Mann i isolat

Lørdag bekreftet også australske myndigheter at en mann i 50-årene er smittet av coronaviruset. Mannen ankom Melbourne fra Wuhan 19. januar, og han ligger nå i isolat og får behandling.

I tillegg er tre personer bekreftet smittet i Malaysia, skriver Reuters. Alle tre er kinesere.

Så langt er personer også bekreftet smittet i Frankrike, Japan, Nepal, Singapore, Taiwan, Sør-Korea, Thailand, Vietnam og USA tillegg til Kina, ifølge nyhetsbyrået AFP.

450 sendt til Wuhan

Kinesiske myndigheter har sendt 450 medisinsk personell fra militæret til Wuhan i forbindelse med utbruddet. Noen av dem skal ha jobbet med ebolaviruset eller sars-viruset tidligere.

De vil bistå på sykehus hvor et stort antall smittede ligger innlagt. De ankom Wuhan sent fredag kveld lokal tid, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Det nye viruset ligner på sars-viruset, som på begynnelsen av 2000-tallet forårsaket en epidemi med over 8.000 smittetilfeller i 37 land og som krevde 774 liv.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære global helsekrise.

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer