Norsk Industri:

Flere bedrifter vil gå konkurs eller må nedbemanne i år

Mange bedrifter lever farlig, og flere vil trolig måtte nedbemanne i år, sier administrerende direktør for Norsk Industri Stein Lier-Hansen.

Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri, sier det kommer nedbemanninger i løpet av året, tross rekordsterke tall i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri, sier det kommer nedbemanninger i løpet av året, tross rekordsterke tall i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Framtidsutsiktene for bedriftene spriker stort, viser årets Konjunkturrapport fra Norsk Industri.

Mens noen opplever at lønnsomheten øker, sliter andre med høye priser på råvarer og strøm.

– Våre bedrifter preges av strømsituasjonen i Norge og Europa. Dessuten påvirkere vedvarende verdikjedeproblemer de aller fleste. Vi vil nok se at flere må nedbemanne utover året, og en del bedrifter lever farlig de neste månedene, sier Lier-Hansen.

Til NTB sier han at flere konkurser og at bedrifter flytter virksomheten sin til utlandet, kan bli resultatet.

Nå haster det med å få på plass en energiordning for 2023 som gir industrien forhold den kan leve med på kort sikt, mener Norsk Industri.

– Staten trekker inn ekstraordinært 73 milliarder kroner til statskassa på grunn av de høye strømprisene. Noe av dette må bedriftene kunne få tilbake, sier Lier-Hansen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer