Flere bedrifter rammet av millionsvindel i Rogaland

Et selskap i Stavanger-området ble svindlet for 150 millioner kroner i høst. Nå viser det seg at enda flere bedrifter er rammet av lignende svindeltilfeller.

Publisert

Politiet i Rogaland har mottatt anmeldelser fra ytterligere fire bedrifter, som alle skal ha blitt svindlet for millionbeløp gjennom såkalte direktørbedragerier, skriver Stavanger Aftenblad. Onsdag skrev avisen om det som kan være det største bedrageriet i sitt slag her til lands: Et energiselskap i Stavanger-regionen ble i høst ble svindlet for 150 millioner kroner.

En ansatt som hadde myndighet til å foreta større utbetalinger, ble gjennom eposter og telefonsamtaler lurt til å tro at han ble kontaktet av den øverste ledelsen ved hovedkvarteret i et annet europeisk land. Den betrodde medarbeideren ble deretter lurt til å tro at han raskt måtte foreta flere utbetalinger utenom vanlige rutiner for å bistå selskapet i en akutt situasjon.

Minst tre andre virksomheter i Rogaland skal de siste månedene ha blitt utsatt for lignende bedragerier. Et av dem ble lurt til å overføre rundt sju millioner kroner til en bankkonto i utlandet, mens et annet skal ha blitt lurt til å utbetale millionbeløp nå i høst.

I tillegg skal et norskeid selskap i bilbransjen ha blitt svindlet for et millionbeløp de siste månedene, skriver Aftenbladet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer