Flere barn påkjørt av bil

Tre barn ble mandag påkjørt i et fotgjengerfelt i Nordre Follo. Et av barna er alvorlig skadd, men det er ikke kritiske skader, ifølge politiet.

Skjermdump Google Maps.
Skjermdump Google Maps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle tre barna ble til sykehus, to av dem til Ahus og et til Ullevål, etter at de ble påkjørt av en bil i Langhusveien i Nordre Follo, sør for Oslo. To av barna er 13 år gamle, og det tredje er 12 år.

– Skadegrad er ikke definert, men antas å være fra moderat til alvorlig på barna, foreldre/pårørende er varslet, og de er i kontakt med sine barn, skriver politiet på X/Twitter.

– Vi er i dialog med sjåføren av bilen, en mann i 20-årene. Han fremstår som at han er i sjokk. Det er besluttet midlertidig beslag av førerretten hans, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet meldte om ulykken ved 14.50-tiden mandag.

– Påkjørselen skjedde i et fotgjengerfelt. Det er varierende skadegrad, men ingenting kritisk, sier Marstad.

Hendelsen førte til at en luftambulanse ble sendt til stedet i tillegg til flere ambulanser, men luftambulansen snudde før den kom fram.

Politiet skriver at ulykken skjedde i en sone der fartsgrensen er 50 kilometer i timen.

Det var mange barn som var øyenvitner til at ambulansepersonell og politi arbeidet med førstehjelp på de skadde barna.

– Det kan oppleves dramatisk når profesjonelle holder på med førstehjelp, til dels komplisert førstehjelp, og de skadde har smerter. Vi ber foreldre høre med barna om de har sett noe og få dem til å snakke om det, slik at de får bearbeidet inntrykkene, sier Marstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer