Flere avgjørelser fra Agder tingrett opphevet fordi dommeren var inhabil

Fire dommer fra Agder tingrett er opphevet fordi dommeren i sakene på tidspunktet sakene ble behandlet, hadde fått jobb som politiadvokat og dermed var inhabil.

Kristiansand  20190115.Fra rettssaken i Kristiansand tingrett, der en kvinne blant annet er tillat for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Kristiansand 20190115.Fra rettssaken i Kristiansand tingrett, der en kvinne blant annet er tillat for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Det er Fædrelandsvennen som har funnet fram til sakene der dommene er blitt opphevet. Etter lov og rettspraksis er dommere inhabile til å behandle straffesaker fra politidistriktet fra de har søkt jobb hos dem, skriver avisa.

Mari Nordmo Loose har i flere år jobbet som dommerfullmektig i Agder tingrett, og hun har den siste tiden vært konstituert tingrettsdommer. Hun søkte jobb som politiadvokat i Agder politidistrikt 10. desember i fjor og takket ja til ansettelse 2. februar i år.

– Det inntrufne var uheldig for alle parter, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Han opplyser at det som har skjedd, ikke får konsekvenser for ansettelsesforholdet i politiet.

Loose avsa dommer i tolv saker i den aktuelle perioden, og ifølge Fædrelandsvennen kan flere enn de fire bli opphevet på grunn av inhabilitet.

Konstituert sorenskriver Leif Petter Trannum forteller til avisa at de ikke var kjent med Looses søknad da hun behandlet sakene.

Til Fædrelandsvennen sier Mari Nordmo Loose at hun ikke kan kommentere sine egne avgjørelser og heller ikke finner det naturlig å kommentere sitt eget ansettelsesforhold. Hun er for tiden i permisjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer