Gjerdrum:

Flere av de overlevende føler seg oversett

Flere av de overlevende etter Gjerdrum-skredet savner god nok oppfølging etter katastrofen for ett år siden.

Ordfører Anders Østensen er klar over at en del innbyggere føler de ikke har fått god nok oppfølging etter skredet som gikk for ett år siden. Foto: Annika Byrde / NTB
Ordfører Anders Østensen er klar over at en del innbyggere føler de ikke har fått god nok oppfølging etter skredet som gikk for ett år siden. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av dem som gjerne skulle hørt mer fra kommunen, er Tom Ottar Holte. Han og kona Elin klarte så vidt å berge livet, men så nabohuset forsvinne i skredet. En av beboerne der omkom.

– Vi har et ressurssenter i Gjerdrum, det tok litt lang tid, men der har vi fått veldig god hjelp. Men kommunen for øvrig har vi ikke hørt et plukk fra. Vi skulle gjerne sett at de tok kontakt for å høre hvordan det går med oss, om det er noe de kan bidra med, sier han til NRK.

Ordfører Anders Østensen er klar over at noen av innbyggerne føler de ikke har fått god nok oppfølging.

– Men det store bildet er at mange er godt fornøyd, særlig med det psykososiale teamet, som også er en del av kommunen, sier han og påpeker at kommunen har brukt mye ressurser på å oppbemanne dette teamet.

Skal smykkes med hjerter og lys

Til minne om de ti som mistet livet, og for alle dem som mistet boligene sine, skal Gjerdrum markere ettårsdagen i dag med lys og hjerter.

Den opprinnelige planen om full samling i kulturhuset i Ask og flere andre steder i kommunen, måtte endres og tilpasses de nye coronareglene.

– Vi oppfordrer alle innbyggere i Gjerdrum til å sette ut lys på egne gårdsplasser, innkjørsler, hagers og verandaer – alle steder hvor det er mulig å sette ut lys denne dagen!, skriver kommunen til alle innbyggerne.

Gjerdrum kulturhus vil holde åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, og frivillige og ansatte fra kommunen og kirken vil servere vafler og kaffe.

Også kirken i Ask sentrum vil holde åpen kirke torsdag kveld mellom klokken 19 og 21.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer