Frykter brannstifter:

Flammer slo opp fra taket på bedehus i Stavanger

Brannvesenet har kontroll på brannen som oppsto i Solheim Bedehus i Kvernevik i Stavanger søndag morgen. Bygningen har fått store skader.

Publisert

– Vi har ikke pågrepet noen, men vi jobber videre med etterforskningen, opplyser operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB klokken 9.

Samtidig oppfordrer han publikum til å komme med tips.

Brannen ble meldt til nødetatene klokken 5.23, og politiet frykter at en brannstifter går løs.

– Brannen begynte i en kleskonteiner som står ved bedehuset. Derfra har ilden spredt seg til en vegg i bygningen. Klokken 6 brant det på loftet, og det kom flammer fra taket, fortalte operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB.

Stavanger Aftenblad skrev at det klokken 6.20 fortsatt var mye røyk på stedet, men ingen åpne flammer. Brannvesenet har revet en del av kledningen på bedehuset for å hindre at brannen blusser opp igjen.

I sommer har det vært flere mindre branntilløp i nabokommunen Randaberg, og politiet frykter at det kan være en sammenheng mellom brannene.

– Det kan være en sammenheng, og vi søker etter mistenkelige personer, sier Strand.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer