Fiskeboller og fiskekaker for dårlig merket

Fiskemat av ulike slag er ofte for dårlig merket, slår Mattilsynet fast. Dermed kan det være vanskelig å finne ut hva fiskebollen eller puddingen inneholder.

Hva inneholder fiskekaka? Det er det ikke alltid lett å finne ut av. Ifølge Mattilsynet er mange merket på feil måte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Hva inneholder fiskekaka? Det er det ikke alltid lett å finne ut av. Ifølge Mattilsynet er mange merket på feil måte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet undersøkte ferdigpakket fiskemat. De fant forskjellige merkefeil på 24 av 29 produkter som fiskekaker, fiskeboller, fiskepudding og fiskeburgere.

– Det viser dessverre at det fortsatt er mye merkefeil på matvarer i butikkhyllene, sier seksjonssjef Lindis Folkvord hos Mattilsynet.

På noen varer var ikke alle ingrediensene oppgitt, og noen hadde ikke fremhevet allergenene. Noen hadde mangelfulle næringsdeklarasjoner, mens andre hadde betegnelser som ikke beskriver produktet godt nok.

– Å utelate opplysninger skaper vansker for de som må unngå visse ingredienser eller som trenger å vite næringsinnholdet. Det kan være på grunn av allergier, intoleranser, sykdommer som overvekt, diabetes og hjerte- og karsykdommer, eller av hensyn til religion og livssyn, sier Folkvord.

Virksomhetene som hadde merket produktene feil,  har blitt fulgt opp. Mattilsynet forventer at de også undersøker andre produkter i samme kategori.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer