FIS-topp åpner for hopprenn i Brasil

Renndirektør Sandro Pertile i FIS ser for seg store muligheter når hoppsporten må tenke nytt på grunn av klimautfordringer og snømangel.

Maracanã stadion i Rio de Jainero er først og fremst kjent for fotball, men i fremtiden kan også hoppsporten innta stadion. Bildet er fra en kamp mellom Brasil og Argentina i november i fjor. Foto: DiaEsportivo/Action Plus/Shutterstock.
Maracanã stadion i Rio de Jainero er først og fremst kjent for fotball, men i fremtiden kan også hoppsporten innta stadion. Bildet er fra en kamp mellom Brasil og Argentina i november i fjor. Foto: DiaEsportivo/Action Plus/Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant annet snakker italieneren om en mobil hoppbakke som gjør det mulig å flytte sporten til steder som legendariske Maracanã stadion i Rio de Janeiro.

Allerede forrige sesong ble det gjennomført et renn på vinterstid der Halvor Egner Granerud og de andre hopperne måtte hoppe på plast. I polske Wisla var det snømangel og energikrise, og dermed ble det tatt i bruk plastmatter som normalt er forbeholdt sommerrenn.

Pertile påpeker at hopp fortsatt er en vintersport, men at man samtidig må være forberedt på enda mindre snø og utforske alternativer.

– Vi har flotte muligheter. Vi kan hoppe på snø, vi kan hoppe på plast og vi kan hoppe hybrid, sier Pertile og fortsetter:

– Og vi kan dra til Brasil eller Kina, der det er mange mennesker. Vi tenker på en mobil enhet. Vi kunne ha satt den opp i Rio på Maracanã og laget et stort show.

– Målet vårt er en mobil enhet med en bakkestørrelse på 150 meter. Med den kunne vi dratt hvor som helst i verden, sier FIS-toppen entusiastisk til DPA.

Pertile nevner videre muligheter som innendørsbakker på steder som Dubai. Han sier at han prøver å tenke ti år fram i tid og presiserer at man er inne i en idédugnadsfase

– Men det er en interessant fase. Vi bør være åpne for nye ting, slår renndirektøren fast.

(©NTB)