Fire tidligere politibetjenter tiltalt for å ha brutt George Floyds rettigheter da han ble drept

En storjury har tiltalt fire tidligere politibetjenter for å ha brutt George Floyds grunnlovsfestede rettigheter da han ble drept i en pågripelse i fjor.

(AP Photo/Brian Inganga)
(AP Photo/Brian Inganga) Vis mer
Publisert

Fra før er politibetjenten Derek Chauvin kjent skyldig i forsettlig drap. Domsavsigelsen med straffeutmålingen er ikke klar ennå.

Fredag ble det klart at Chauvin tiltales på nytt i saken. Sammen med tre tidligere politikollegaer er han nå tiltalt for å ha brutt Floyds rettigheter under pågripelsen 25 mai i fjor.

En føderal storjury har tatt ut tre tiltalepunkter mot Chauvin og de tidligere politibetjentene Thomas Lane, J. Kueng og Tou Thao, som også deltok i pågripelsen. Dødsfallet utløste voldsomme Black Lives Matter-demonstrasjoner.

Chauvin sitter allerede fengslet i påvente av domsavsigelsen. De tre øvrige politibetjentene blir ikke fengslet i påvente av rettssaken i august.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer