Fire såret i skoleskyting i Texas

Fire personer ble såret i skyting på en videregående skole i Texas onsdag. Gjerningspersonen ble pågrepet noen timer senere, opplyser politiet.

Fire personer ble såret i skoleskytingen på en videregående skole i Texas onsdag. Foto: AP / NTB
Fire personer ble såret i skoleskytingen på en videregående skole i Texas onsdag. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den antatte gjerningsmannen er en 18 år gammel elev som skal ha trukket våpen etter en slåsskamp i et klasserom.

Det ble avfyrt to til tre skudd, og fire personer er såret. To av dem har skuddskader, ifølge politiet. Tre av de fire er fraktet til sykehus. En fjerde person, en gravid kvinne, ble behandlet for lettere skader på stedet.

Store politistyrker søkte onsdag ettermiddag lokal tid etter gjerningsmannen, som flyktet fra åstedet. Et par timer senere opplyste politiet at 18-åringen var pågrepet.

Etter et år med hjemmeskole, har de fleste skoleelever i USA nå vendt tilbake til klasserommene. Dermed øker igjen frykten for skoleskytinger i landet, og det har vært flere mindre episoder de siste ukene.

Flere enn 248.000 skoleelever i USA har opplevd skoleskytinger siden 1999, da 13 mennesker ble drept på Columbine High School i Colorado, ifølge en oversikt fra Washington Post.

Tallet inkluderer både øyenvitner til skyteepisoder og personer som har blitt evakuert fra utdanningsinstitusjoner der det har vært skyting.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer