Fire personer siktet etter skyteepisode i Trondheim

Politiet har pågrepet to nye personer etter at en mann ble skutt i Trondheim natt til torsdag. Totalt er fire personer siktet i saken.

Kart: Google maps.
Kart: Google maps. Vis mer
Publisert

Den tredje og fjerde personen ble pågrepet torsdag kveld. Det er en mann og en kvinne i 50-årene, som er siktet for grov kroppsskade, melder Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Videre skriver de at de jobber med å kartlegge hendelsesforløpet. De to siste som ble pågrepet vil bli avhørt i løpet av fredag formiddag.

Tidligere torsdag formiddag pågrep politiet to andre, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene. De er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. De er nå løslatt, men siktelsen er ikke frafalt.

Pekte ut gjerningspersoner

– Vi har avhørt den fornærmede, som ligger på St. Olavs hospital, han har utpekt de to personene han mener er gjerningspersonene, sa politiadvokat Bente Bøklepp til NTB torsdag ettermiddag.

Politiet fikk inn melding om at mann i slutten av 40-årene hadde blitt skutt i Trondheim klokka 2.37.

– Fornærmede er ikke livstruende skadd, sier Bøklepp.

Politiet vil ikke si hvor den fornærmede ble funnet.

Ifølge Adresseavisen gjorde politiet undersøkelser i en bygård torsdag morgen. Også krimteknikere var på plass, mens en drone ble tatt i bruk i området.

– Det er en relasjon mellom den fornærmede og gjerningsperson, sa operasjonsleder Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt til avisen tidligere torsdag.

Gikk til væpnet aksjon

Torsdag ettermiddag gjennomførte politiet en væpnet aksjon i et bygg på Lademoen i Trondheim.

En mann ble påsatt håndjern og ført vekk av politiet. Bøklepp opplyser til Adresseavisen at vedkommende har status som vitne i saken.

– Det kan hende han har observert noe eller har opplysninger i saken, sier politiets innsatsleder Mattis Hamborg til avisa i 14.20-tiden.

Personer som har sett eller hørt noe mellom klokken 2 og 3 i området Anders Buens gate til Anton Kalvaas gate på Lademoen, bes melde fra.

Politiet karakteriserer hendelsen som alvorlig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer