Fire personer dømt til fengsel for oppbevaring av 31 kilo heroin

Fire menn er i Borgarting lagmannsrett dømt for oppbevaring eller medvirkning til oppbevaring av 31 kilo heroin i Oslo, et av de største beslagene i Norge.

Publisert

De fire dømte hadde ulike roller og ble dømt til mellom 12 år og 13 år og åtte måneder i fengsel, ifølge dommen.

Heroinen ble beslaglagt i Oslo i mars 2017 og sto for 30 prosent av alt heroin beslaglagt dette året.

To av de tiltalte bidro til organiseringen av mottaket av heroinen ved Svinesundparken og transporten inn til Oslo, samt overleveringen i Oslo. De var oppassere ved både mottaket og overleveringen, ifølge dommen. Den ene ble dømt til fengsel i 13 år, og den andre ble dømt til 13 år og åtte måneder.

Den tredje tiltalte hadde mottatt heroinen i Oslo og båret den til en leilighet disponert av den fjerde tiltalte. Han bar deretter 11 kilo av heroinen ut av leiligheten og var i ferd med å frakte den til et ukjent bestemmelsessted da han ble pågrepet. Han ble dømt til fengsel i tolv år.

Den fjerde tiltalte viste den tredje tiltalte veien til leiligheten. Han oppbevarte hele partiet i leiligheten inntil 11 kilo ble båret ut av den tredje tiltalte. Han ble dømt til fengsel i tolv år og seks måneder.

I tillegg var en femte person, som var kurer, tiltalt i samme rettssak. Kureren ble dømt for befatning med 40 kilo hasj. Han ble dømt til fengsel i tre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer