Frankrike

Fire nye elever siktet for terrordrapet på historielæreren Samuel Paty

Fire tenåringer er siktet for medvirkning til terrordrapet på den franske historielæreren Samuel Paty. Tre av dem skal ha utpekt Paty til drapsmannen.

Kisten til terrorofferet Samuel Paty under minneseremonien på Sorbonne-universitetet i slutten av oktober. Foto: François Mori/AP/NTB
Kisten til terrorofferet Samuel Paty under minneseremonien på Sorbonne-universitetet i slutten av oktober. Foto: François Mori/AP/NTB Vis mer
Publisert

Samuel Paty fikk hodet skåret av i angrepet som rystet Frankrike 16. oktober. Gjerningsmannens motiv var ifølge politiet knyttet til at Paty hadde vist fram karikaturer av profeten Muhammed i en skoletime om ytringsfrihet.

Fra før er tre elever siktet for medvirkning til drapet. Torsdag bekrefter politiet at ytterligere fire tenåringer er siktet for medvirkning. Tre av dem pekte ut læreren til drapsmannen, ifølge politiet.

Drapet utløste en ny, stor debatt om ytringsfrihet og Muhammed-karikaturer, og Frankrikes sterke forsvar av retten til å trykke disse utløste reaksjoner fra flere muslimske land. Få uker etter drapet ble en kirke i Nice rammet av et knivangrep. Gjerningsmannen der hadde blant annet bilder av mannen som drepte Paty, på sin mobiltelefon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer