Canada:

Fire muslimer drept i bilangrep: - Dette er et terrorangrep

Fire personer fra en muslimsk familie ble drept i et angrep med en pickup i London i Ontario søndag, ifølge canadisk politi.

Politiet gjør undersøkelser på åstedet i London i Ontario-provinsen der en muslimsk familie ble påkjørt av en pickup søndag kveld. Foto: Geoff Robins / The Canadian Press via AP / NTB
Politiet gjør undersøkelser på åstedet i London i Ontario-provinsen der en muslimsk familie ble påkjørt av en pickup søndag kveld. Foto: Geoff Robins / The Canadian Press via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 20 år gammel mann er pågrepet etter påkjørselen. Mannen kjente ikke ofrene, men rettet angrepet mot dem fordi de var muslimer, ifølge politiet.

– Vi tror ofrene ble utpekt på grunn av deres muslimske tro. Vi forstår at denne hendelsen kan forårsake frykt og engstelse blant folk, særlig muslimer, og for alle som er blitt målskive for hat, sier London-politisjef Stephen Williams.

Mannen hadde ifølge politiet på seg noe som lignet en skuddsikker vest. Han er siktet for fire drap og ett drapsforsøk, men politiet sier at myndighetene også kommuniserer med det føderale politiet om å sikte ham for terrorhandlinger.

Tre generasjoner

Ofrene er en 74 år gammel kvinne, en 46 år gammel mann, en 44 år gammel kvinne og en 15 år gammel jente. I tillegg er en ni år gammel gutt innlagt på sykehus med alvorlige skader etter påkjørselen.

Zahid Khan, en familievenn av ofrene, forteller til nyhetsbyrået AP at det var tre generasjoner fra samme familie som ble drept, en bestemor, far, mor og en tenåringsdatter. Familien innvandret fra Pakistan for 14 år siden og var engasjerte, anstendige og sjenerøse medlemmer av moskeen i byen, ifølge Khan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer