Fire menn pågrepet i Danmark - mistenkt for narkosmugling til Norge

Dansk politi har pågrepet fire menn i en politiaksjon på Jylland i Danmark. 226 kilo hasj er beslaglagt, og mennene siktes for narkotikasmugling til Norge.

Jylland utgjør godt over halvparten av Danmark og er den eneste delen av Danmark som er landfast med resten av Europa. Foto: Skjermdump Google Maps
Jylland utgjør godt over halvparten av Danmark og er den eneste delen av Danmark som er landfast med resten av Europa. Foto: Skjermdump Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den koordinerte aksjonen fant sted tirsdag på flere ulike adresser i Horsens- og Randers-området på Jylland, opplyser dansk politi i en pressemelding.

– De fire pågrepne har alle forbindelse til en større narkotikasak som over en lengre periode er etterforsket i samarbeid med den norske politienheten Kripos og flere politidistrikter i Norge, heter det i pressemeldingen.

De fire pågrepne er i 30- og 40-årene. På én av adressene ble det beslaglagt 226 kilo hasj.

Pågrepet i oktober

Fra før av er to menn i 40-årene pågrepet i saken, og disse to ble pågrepet i oktober. På dette tidspunktet gjennomførte også norsk politi en rekke pågripelser her til lands, personer som er siktet for å ha mottatt narkotika fra de to mennene.

– Den videre etterforskningen pekte i retning av ytterligere fire menn, som vi mener har samarbeidet med de to varetektsfengslede med å bidra til å smugle hasj til Norge eller på annet vis medvirket til at smuglingen kunne gjennomføres, sier den danske politiinspektøren Michael Kjeldgaard onsdag.

Saken har forgreininger til en tidligere sak i Danmark, hvor to menn for noen år siden fikk lange fengselsstraffer for å ha smuglet 25 kilo kokain og flere hundre kilo hasj fra Danmark til Norge.

Roser samarbeidet

Når det kommer til Norges rolle i saken, sier politiadvokat Morten Stene i Kripos at de har håndtert det internasjonale samarbeidet med Danmark, samt fordelt informasjon til et utvalg norske politidistrikter.

– Vi har mottatt og sendt informasjon til og fra dansk politi, og fordelt informasjon til aktuelle politidistrikt i Norge. De distriktene vi har fordelt informasjon til, er Agder politidistrikt og Sørøst politidistrikt. Kripos har ikke selv hatt etterforskning som relaterer seg til pågripelsene som nå er gjort, sier han

Videre sier Stene at Kripos over tid har hatt et meget godt samarbeid med sine danske kollegaer.

– Samarbeidet har resultert i en rekke pågripelser og domfellelser i begge land, og sammen har dansk og norsk politi forhindret at svært store mengder narkotika har nådd det norske og danske markedet, sier han.

(©NTB)

SMUGLERJAKT: I Kristiansand kommer det både dansker og tyskere med ferja hver dag. Tollerne er mest opptatt av å ta narkotikasmuglere, men ser også etter tobakk, alkohol og ulovlig valuta. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars E. Bones Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer