Fire funnet skadd etter snøskred i Sveits

Fire personer er gravd fram av snøen etter at flere mennesker ble tatt av et snøskred i nærheten av Crans-Montana i Sveits tirsdag ettermiddag.

Redningsmannskaper i arbeid for å finne savnede etter et snøskred på Plaine_Morte-fjellet ved Crans- Montana. Foto: Anthony Anex / AP / NTB scanpix
Redningsmannskaper i arbeid for å finne savnede etter et snøskred på Plaine_Morte-fjellet ved Crans- Montana. Foto: Anthony Anex / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flere lag med rundt 250 redningsarbeidere, blant dem både politi og militære, er på plass for å lete etter dem som kan være begravet i snøen ved fjellet Plaine-Morte i de sveitsiske alpene, ifølge lokalt politi.

En av de fire er alvorlig skadd, mens de tre andre slapp lettere fra opplevelsen. Det er ennå ikke meldt om omkomne.

En lokal tjenestemann sier til avisa La Nouvelliste at mellom ti og tolv mennesker kan være tatt av skredet. Politiet bekrefter at flere mennesker er rammet, men vil ikke oppgi noe tall.

Bilder på Twitter viser at skredet har gått tvers over skibakken i nærheten av det populære utfartsstedet Crans-Montana. Både hunder og helikoptre er tatt i bruk i letingen etter folk under snøen.

– Det er utrolige mengder snø. Raset er to meter dypt og 300 meter langt, sier en av redningsmennene til La Nouvelliste.

Fordi skredet gikk over en sikret, oppkjørt løype, hadde ikke skiløperne utstyr til å lokalisere dem slik off-piste-kjørere gjerne har.

Det er uvanlig at skred går over oppkjørte skibakker i Sveits. De fleste som mister livet i skred, har kjørt off-piste.

På Crans-Montanas nettside var risikoen for skred på to på en skala fra én til fem tirsdag, der én er lavest risiko, til tross for at mildvær de siste dagene har ført til at tung snø har begynt å smelte.

Det er flere mennesker enn vanlig på Sveits' skiutfartssteder denne uka på grunn av skolenes vinterferie.

Plaine-Morte er den høyest beliggende skibakken i Crans-Montana i Valais-regionen, rundt 3.000 meter over havet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer