Fire funnet omkommet etter forlis i Thailand

Fire personer er funnet omkommet etter at en korvett forliste i Thailandbukta søndag. Fremdeles er 25 personer savnet.

Korvetten Sukhothai med kraftig slagside før det sank i Thailandbukta. Foto: Thailands marine / AP / NTB
Korvetten Sukhothai med kraftig slagside før det sank i Thailandbukta. Foto: Thailands marine / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Fire personer er funnet døde, sa sjef for den thailandske marinen, Choengchai Chomchoengpaet, på en pressekonferanse tirsdag.

Redningsmannskaper har i nesten to dager lett iherdig etter sjøfolk som har vært savnet etter at en korvett, tilhørende den thailandske marinen, forliste i en storm sent søndag. Kraftig vind i området har gjort redningsaksjonen krevende.

Tidligere tirsdag lyktes redningsmannskaper i å redde en mann som hadde vært i vannet i to døgn. Han var etter omstendighetene i god form.

Hittil har 76 personer blitt reddet etter forliset i Thailandbukta. Fremdeles er 29 personer savnet til sjøs. Foto: Anuthep Cheysakron / AP / NTB
Hittil har 76 personer blitt reddet etter forliset i Thailandbukta. Fremdeles er 29 personer savnet til sjøs. Foto: Anuthep Cheysakron / AP / NTB Vis mer

Hittil har totalt 76 personer blitt reddet, men i det redningsaksjonen går inn i sitt tredje døgn dimmer håpet om å finne det resterende mannskapet i live. Fremdeles er 25 personer savnet.

– Jeg håper vi vil finne noen overlevende fordi de har redningsvester. Men jeg innbiller meg at de må være utslitte, sa marineoffiser Narong Khumburi til journalister tirsdag.

Ulykken skjedde på et patruljeoppdrag rundt 30 kilometer utenfor distriktet Bangsaphan, som ligger drøyt 300 kilometer sør for Bangkok.

(©NTB)

Mer om