Fire brexit-forslag stemt ned i Underhuset

Det britiske Underhuset stemte mandag kveld ned fire brexit-forslag som alternativer til statsminister Theresa Mays nedstemte brexitavtale.

Storbritannias statsminister Theresa May advarte de folkevalgte mot konsekvensene etter at Underhuset fredag på nytt stemte ned avtalen hun har forhandlet fram med EU. Foto: Mark Duffy/ AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May advarte de folkevalgte mot konsekvensene etter at Underhuset fredag på nytt stemte ned avtalen hun har forhandlet fram med EU. Foto: Mark Duffy/ AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ingen av de fire forslagene som ble lagt fram for avstemning i Underhuset mandag kveld, fikk flertall. Dermed er situasjonen fremdeles at Storbritannia trer ut av EU om elleve dager.

De fire forslagene dreide seg om britisk medlemskap i en tollunion med EU, en EØS-løsning etter den norske modellen, å legge enhver avtale som Parlamentet stemmer for, ut til folkeavstemning, og et forslag om at Parlamentet tar kontroll over brexit-prosessen for å hindre landet fra å forlate EU uten avtale.

Storbritannia skulle i utgangspunktet ha forlatt EU 29. mars, men May og EU ble enig om utsettelse slik at hun kunne gjøre et nytt forsøk på å få flertall for sin brexitavtale. Det klarte hun ikke da hun fredag la fram sin utmeldingsavtale for tredje gang. For tredje gang sa flertallet nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer