Fire bekreftet døde etter helikopterulykke i Australia

Fire personer er bekreftet omkommet etter at to helikoptre kolliderte ved den australske byen Gold Coast mandag. Ytterligere tre er kritisk skadd.

Dette bildet fra et videoopptak viser ett av helikoptrene på en sandbanke rett etter ulykken ved Gold Coast på den australske østkysten. Foto: ABC / AP / NTB
Dette bildet fra et videoopptak viser ett av helikoptrene på en sandbanke rett etter ulykken ved Gold Coast på den australske østkysten. Foto: ABC / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ambulansetjenesten i delstaten Queensland har tatt seg av minst 13 personer etter den alvorlige ulykken, skriver The Guardian.

Australian Associated Press skriver at det ene helikopteret havnet i sjøen og ble liggende opp ned, omgitt av vrakrester.

Politiet opplyser at ett av helikoptrene klarte å lande i nærheten av fornøyelsesparken Sea World etter kollisjonen. Ifølge ABC News var det et helikopter med Sea Worlds logo som klarte å lande, skriver Sky News.

De første opplysningene tyder på at ulykken skjedde ved 14-tiden lokal tid, da to helikoptre kom i berøring med hverandre, skriver politiet i en uttalelse.

Havarikommisjonen har varslet en foreløpig rapport innen seks til åtte uker. De ber folk som har sett sammenstøtet eller observert deler av helikoptrenes flytur, om å melde seg. Kommisjonen er også interessert i eventuelle videoopptak.

(©NTB)

Mer om