Fire barn døde i hoppeslottulykke i Australia

Fire barn mistet livet og flere barn er kritisk skadd i en hoppeslottulykke på Tasmania i Australia.

Fire barn mistet livet og flere barn er kritisk skadd i en hoppeslottulykke på Tasmania i Australia. Her er nødetaten i arbeid på ulykkesstedet. Foto: Grant Wells / AAP / AP / NTB
Fire barn mistet livet og flere barn er kritisk skadd i en hoppeslottulykke på Tasmania i Australia. Her er nødetaten i arbeid på ulykkesstedet. Foto: Grant Wells / AAP / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ulykken skjedde da vind kastet hoppeslottet opp i luften torsdag på en aktivitetsdag på en barneskole i Devonport på nordkysten av Tasmania.

– Flere barn falt fra en høyde på rundt 10 meter i 10-tiden og får behandling på stedet samt på sykehus, het det i en uttalelse fra politiet natt til torsdag norsk tid.

Fire barn mistet livet. Det skal være snakk om to gutter og to jenter. I tillegg er fire barn kritisk skadd, og en alvorlig skadd, ifølge politiet.

Barna gikk i et klassetrinn der de fleste er mellom ti og elleve år gamle.

Lokale medier viste bilder av gråtende politifolk.

Aktivitetsdagen var en del av skoleårets avslutning før jul. Barnas foreldre var invitert til å stille opp som frivillige under arrangementet, der det var en rekke lekeaktiviteter.

Statsminister Scott Morrison kaller tragedien hjerteskjærende.

– Barn var samlet med sine familier for en dag med utendørs moro, og så endte dagen i en ufattelig tragedie, sier Morrison.

– Til foreldrene, familiene, vennene og de andre barna som var vitner til dette, ønsker jeg å si at jeg ber om at dere har familie og venner rundt dere og at dere kommer dere gjennom denne grusomme tragedien, sier han videre.

Skolen er stengt og foreldre skyndet seg til ulykkesstedet for å hente barna sine, meldte den australske kringkasteren ABC.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer