Finnmark Røde Kors: Folk isolert av snøskred mangler mat og medisiner – alle frivillige i beredskap

Finnmark Røde Kors setter alle frivillige i beredskap etter varsler om at mennesker isolert av snøskred mangler mat og medisiner.

Publisert

Det skriver de i en pressemelding lørdag ettermiddag.

– Vi har lørdag fått de første rapportene om at mennesker som er isolert ikke har tilgang på mat og i noen tilfeller medisiner, så det haster å få hjulpet mennesker som nå er rammet av de mange snøskredene, sier Anette Kristiansen Karlsen, distriktsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps i Finnmark.

Røde Kors trapper opp beredskapen, og i Finnmark har alle frivillige fått beskjed om å være i beredskap etter en rekke snøskred har isolert mennesker i flere bygder.

– Vi har snakket med mange som nå rett og slett er isolerte. Noen kom seg ikke hjem fra jobb i går på grunn av den ekstreme snøskredfaren og stengte veier, sier Karlsen.

De frivillige som har fått beskjed om å være i forsterket beredskap, er fra både Hjelpekorpset og andre frivillige aktiviteter som Røde Kors har i området. Hjelpekorpsene i Finnmark disponerer snøscootere med sleder og private kjøretøy som kan benyttes i innsats for å bistå isolerte mennesker.

Fredag ble alle hjelpekorps nord for Bardu i Troms satt i forhøyet beredskap på grunn av flere snøskred som tok livet av fire mennesker og rammet hus og veier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer