Finner kåret til verdens lykkeligste

Finland er for femte år på rad kåret til verdens lykkeligste land, mens Afghanistan ligger aller nederst på lista, tett fulgt av Libanon og Venezuela.

Sanna Marin er statsminister i landet som nok en gang er kåret til verdens lykkeligste. Norge ligger på åttende plass. Arkivfoto: AP / NTB
Sanna Marin er statsminister i landet som nok en gang er kåret til verdens lykkeligste. Norge ligger på åttende plass. Arkivfoto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Danmark kommer på andreplass på World Happiness Reports liste, etterfulgte av Island, Sveits, Nederland, Luxembourg og Sverige.

Norge lå på femteplass i årene 2017 til 2019, men har siden falt til åttendeplass på lista, som er utarbeidet av amerikanske forskere, basert på spørreundersøkelser utført av Gallup Institute i 146 land.

Innbyggere blir blant annet bedt om å rangere sin egen generelle lykke, økonomi og personlige frihet på en skala fra én til ti.

USA har klatret tre plasser på lista siden Joe Biden overtok som president etter Donald Trump, Storbritannia følger på plassen etter og Frankrike har klatret til 20. plass, høyere enn noensinne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer