Vis mer

Finn frem solbrillene, her blir det sommervær i helgen

Venter over 20 grader flere steder.

(upublisert) Opprettet
Mens store deler av Norge har hatt det grått og vått den siste tiden, har det vært rekordvarme i Troms og Finnmark. Tromsø satte ny rekord med 17,5 grader i april, skriver TV 2. Snitttemperaturen endte på 1,4 grader over normalen.

Men nå snur været og varmen flytter på seg.

Allerede onsdag vil regnværet som har gjort været i sør vått, nå Nord-Norge. Det ustabile været fortsetter i helgen, og folk kan vente seg regn, regnbyger og fallende temperaturer.

Over 20 grader


Befinner du deg i Sør-Norge kan du snart glede deg i store værmessige forandringer. Til helgen er det flere steder som som kan glede seg med et termometer som viser 20 røde.

– Det blir tørt og varmt, akkurat som en sommerdag. Dager med over 20 varmegrader blir definert som «sommer» hos de norske meteorologene, sier statsmeteorolog Anders Sivle til YR.

Ifølge meterologene YR har snakket med, er det Østlandet som får det tryggeste været. Det vil komme høytrykk sørfra som legger seg litt øst for Norge.

Varmest av de store byene blir trolig Bergen. Fra søndag er det ventet 21 grader og strålene sol. Og viktigst av alt, null nedbør. Også Oslo, Stavanger og Trondheim kan få temperaturer opp mot 20 grader i helgen eller begynnelsen av neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.