Finn frem paraplyen: - Grå helg for de fleste

Over store deler av landet blir det perioder med nedbør de neste dagene. I nord kan man være heldig og få snø, mens i sør blir det dager med regn.

En person med paraply går langs kaia i Oslo sentrum. Arkivfoto: Javad Parsa / NTB
En person med paraply går langs kaia i Oslo sentrum. Arkivfoto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

– Det blir en grå helg for de fleste, men er man heldig, kan man noen steder få glimt av solen, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til NTB.

På Sør- og Østlandet blir det mildt de første dagene og mye regn. Etter en mild start, blir det kaldere utover helgen. Østafjells kan nedbøren komme i form av snø om man er heldig.

Ytterst langs kysten blir det nedbør i form av regn gjennom hele helgen.

– Om man har lyst på litt opphold, kan det lønne seg å stå opp tidlig på lørdag – slik kan man også få noen glimt av solen. Regnet kommer tilbake på kvelden, sier Eikill.

Av og på med regn

Ifølge Eikill er det litt usikre prognoser inn mot helgen på grunn av plasseringen av et lavtrykk som kommer inn fra sørvest, men hun er sikker på at det vil komme noen byger vest i landet.

På Vestlandet har det regnet denne uken, og det vil fortsette å komme regnbyger. Man kan vente seg mye nedbør på dagtid torsdag og fredag. Videre utover helgen blir det av og på med regn.

Videre nevner hun at man i vest må være forsiktig – det kan bli litt glatt på veiene etter nedbøren fordi temperaturene skal synke.

Nedbøren holder seg unna Finnmark

Det eneste stedet i Norge hvor det ikke skal regne, er helt nord i landet. I Finnmark blir det stort sett opphold de neste dagene, og det vil holde seg kaldt. Finnmarkingene kan derfor forberede seg på å ta en skitur.

Det kan også dem som bor i indre strøk i Troms og Nordland. Her kommer nedbøren sannsynligvis i form av litt sludd og snøbyger.

Langs kysten i Norland blir det noe mildere, så her må man nok også ta fram paraplyen og belage seg på en del regn gjennom helgen.

Mer om