Finans Norge: Evakuerte i Gjerdrum får dekket leiebolig ut året

Alle de evakuerte etter skredet i Gjerdrum får dekket leiebolig ut 2021 etter at Finans Norge og Norsk Naturskadepool har sendt ut bransjeanbefaling.

Mange boliger er helt borte som følge av skredet. Enda flere er evakuert fordi boligene ligger tett på skredområdet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Mange boliger er helt borte som følge av skredet. Enda flere er evakuert fordi boligene ligger tett på skredområdet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi informerer de evakuerte om at de i første omgang ut 2021 får dekning for midlertidig og alternativ bolig, så lenge de er beordret evakuert. Dette for å kunne gi mer ro i den vanskelige situasjonen for de berørte, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

De som har mistet boligen sin i skredet eller har boliger med skader, vil få erstatning for boligene på ordinær måte, opplyser Finans Norge. Forsikringsselskapene jobber nå for fullt med disse sakene.

Rundt 1.000 personer er evakuert etter skredulykken, og det er varslet at ytterligere evakuering kan bli aktuelt.

Lørdag hadde forsikringsnæringen informasjonsmøter med evakuerte og skredrammede. Der forsøkte de å gi alle berørte svar på spørsmålene deres.

– Vi har vært i kontakt med kommuneledelsen, og det er erfaringsmessig behov for mange raske avklaringer ved store naturskader og mange skadelidte, sier Neverdal.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer