Filippinene krever at Canada henter hjem søppelet de mener ble fraktet til landet fra Canada i 2013 og 2014. Her fra en demonstrasjon i Manila i 2015. Foto: NTB scanpix / AFP
Filippinene krever at Canada henter hjem søppelet de mener ble fraktet til landet fra Canada i 2013 og 2014. Her fra en demonstrasjon i Manila i 2015. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer

Søppelkonflikt mellom Filippinene og Canada

Filippinene kaller hjem ambassadøren fra Canada

Filippinene kaller hjem ambassadøren og konsuler i Canada fordi landet ikke har hentet lastebillass med søppel filippinerne mener ble fraktet dit ulovlig.

Publisert

Mer enn 100 konteinere med husholdningssøppel, blant annet plastflasker og -poser, aviser og brukte voksenbleier ble fraktet til Filippinene fra Canada med båt i 2013 og 2014.

President Rodrigo Duterte truet i forrige måned med å selv sende søppelet tilbake til Canada og dumpe noe av det ved landets ambassade i Manila dersom de ikke henter hjem søppelet innen 15. mai.

Torsdag opplyser utenriksminister Teodoro Locsin Jr. at Filippinene kaller hjem ambassadøren og flere konsuler i Ottawa. Han legger til at landet vil ha «redusert diplomatisk tilstedeværelse» i Canada inntil landet henter hjem søppelet sitt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.