Søppelkonflikt mellom Filippinene og Canada

Filippinene kaller hjem ambassadøren fra Canada

Filippinene kaller hjem ambassadøren og konsuler i Canada fordi landet ikke har hentet lastebillass med søppel filippinerne mener ble fraktet dit ulovlig.

Filippinene krever at Canada henter hjem søppelet de mener ble fraktet til landet fra Canada i 2013 og 2014. Her fra en demonstrasjon i Manila i 2015. Foto: NTB scanpix / AFP
Filippinene krever at Canada henter hjem søppelet de mener ble fraktet til landet fra Canada i 2013 og 2014. Her fra en demonstrasjon i Manila i 2015. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 100 konteinere med husholdningssøppel, blant annet plastflasker og -poser, aviser og brukte voksenbleier ble fraktet til Filippinene fra Canada med båt i 2013 og 2014.

President Rodrigo Duterte truet i forrige måned med å selv sende søppelet tilbake til Canada og dumpe noe av det ved landets ambassade i Manila dersom de ikke henter hjem søppelet innen 15. mai.

Torsdag opplyser utenriksminister Teodoro Locsin Jr. at Filippinene kaller hjem ambassadøren og flere konsuler i Ottawa. Han legger til at landet vil ha «redusert diplomatisk tilstedeværelse» i Canada inntil landet henter hjem søppelet sitt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer