Filippinene: Dødstallet stiger etter flom og regn

Dødstallet fortsetter å stige etter en julehelg med regn, flom og jordskred på Filippinene. Minst 25 er funnet døde og 26 er fortsatt savnet.

En kvinne sittende på en stol blir hentet av mannskap fra kystvakten i Plaridel sør på Filippinene mandag. Kraftig regn, jordskred og flom har preget deler av landet gjennom julehelgen. Foto: Filippinenes kystvakt / AP / NTB
En kvinne sittende på en stol blir hentet av mannskap fra kystvakten i Plaridel sør på Filippinene mandag. Kraftig regn, jordskred og flom har preget deler av landet gjennom julehelgen. Foto: Filippinenes kystvakt / AP / NTB Vis mer
Publisert

Myndighetene oppjusterte onsdag dødstallet til 25 fra 17 dagen før. Drukning som følge av styrtflod utgjør den største dødsårsaken.

– Lete- og redningsarbeidet fortsetter, under ledelse av kystvakten, ettersom flesteparten av de savnede er fiskere, sier landets kriseberedskapsbyrås leder Diego Agustin Mariano til radiostasjonen DZMM.

Myndighetene har registrert over 300 flomrammede områder og 20 jordskred utløst av regn. Til sammen har over 80.000 mennesker måttet søke tilflukt i evakueringssentre.

Mesteparten av flomvannet har nå trukket seg tilbake, men det ventes fortsatt lett til moderat regn i sentrale og sørlige deler av landet fram til torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer