Filip Ingebrigtsen etter svensk dopingsak: – Man er kanskje litt for naive

Filip Ingebrigtsen mener Sverige har vært for naive når det gjelder utenlandske løpere som har kommet til landet og konkurrert for friidrettslandslaget.

Filip Ingebrigtsen er opptatt av at systemet rundt løperne må være solid nok i jobben med å forhindre positive dopingprøver. Foto: Jonas Ekströmer / TT kod 10030
Filip Ingebrigtsen er opptatt av at systemet rundt løperne må være solid nok i jobben med å forhindre positive dopingprøver. Foto: Jonas Ekströmer / TT kod 10030 Vis mer
Publisert

Det sier den norske friidrettsprofilen i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Nylig ble det kjent at svenske Robel Fsiha har avlagt positiv dopingprøve. Han ble i fjor europamester i terrengløp og slo blant andre nettopp Filip Ingebrigtsen på veien mot gullet. Året før var situasjonen helt omvendt, da var Ingebrigtsen langt sterkere.

Etter å ha løpt 800-meteren under et internasjonalt stevne i Stockholm tirsdag ble Ingebrigtsen konfrontert med dopingsaken mot Fsiha.

– Det er klart at det ikke er bra. Man er kanskje litt for naive. Om man får inn utenlandske løpere som ikke har svensk og norsk kultur, så har man et ansvar for å ta hånd om det og lære det bort, sier rogalendingen.

System

Svensk friidrett håndterer nå sin fjerde dopingsak på seks år der utøveren har utenlandsk bakgrunn. Adil Bouafif ble tatt for bruk av EPO i 2014, og i 2019 ble Meraf Bahta utestengt for brudd på meldeplikten.

Abeba Aregawi avla i 2016 positiv dopingprøve etter å ha brukt hjertemedisinen meldonium. Friidrettsprofilen ble samtidig frikjent som følge av at mengden av den forbudte substansen var liten, og at det forbudte stoffet skal ha blitt inntatt før det var forbudt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer