Fikk fire splitter nye togsett i juni. Fortsatt ikke i bruk på grunn av «sprekker»

I tre måneder har Flytogets nye togsett vært ute av trafikk på grunn av sprekker i togenes understell.

Det nye flytoget fra den spanske tog-produsenten CAF hadde sin første avgang fra Oslo S klokken 7.50 torsdag 3. juni. I alt har Flytoget bestilt åtte slike togsett til 1,3 milliarder kroner fra den spanske produsenten CAF. Ingen av dem er i dag i bruk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det nye flytoget fra den spanske tog-produsenten CAF hadde sin første avgang fra Oslo S klokken 7.50 torsdag 3. juni. I alt har Flytoget bestilt åtte slike togsett til 1,3 milliarder kroner fra den spanske produsenten CAF. Ingen av dem er i dag i bruk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Flytoget har ikke fått noen forklaring på hvorfor understellet har sprekker, skriver Aftenposten.

Flytoget fikk levert de fire første av i alt åtte nye togsett i juni. Flytoget hadde rukket å sette bare ett av dem i vanlig trafikk da sprekkene i understellet ble oppdaget under den første rutinemessige kontrollen av togsettet.

Togsettet ble umiddelbart ut av trafikk og de andre nye togsettene forble parkert. Det er ikke avklart når togene igjen kan settes inn i trafikk.

Den spanske togprodusenten CAF har for tiden åtte medarbeidere i Norge som bistår med å finne en forklaring. Feilen som er oppdaget, er ifølge selskapet ikke av en slik art at den kunne satt passasjerer eller togpersonalet i noen form for fare. Selve feilen beskrives av Flytoget som «sprekker i bjelken som forbinder boggi med vognkasse» (kupé og førerhus).

CAF opplyser i en epost til Aftenposten at de analyserer problemet og jobber med å løse saken i tett dialog med Flytoget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer