Fifa beklager absurde Brasil-scener – starter etterforskning

Storkampen mellom Brasil og Argentina varte i bare seks minutter før den ble stoppet av brasilianske helsemyndigheter. Mandag åpnet Fifa disiplinærsak.

Her forlater Argentina-spillerne banen etter at brasiliansk politi stoppet søndagens storkamp. Foto: Andre Penner / AP / NTB
Her forlater Argentina-spillerne banen etter at brasiliansk politi stoppet søndagens storkamp. Foto: Andre Penner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Oppgjøret i den søramerikanske VM-kvalifiseringen ble søndag avbrutt fordi Brasils helsemyndigheter mente det argentinske lagets fire Premier League-spillere brøt karanteneplikten ved å møte opp på stadionet i São Paulo.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) beklaget dagen etter de svært spesielle scenene.

«Millioner av fans ble nektet å nyte en kamp mellom to av verdens to største fotballnasjoner», skriver Fifa i en uttalelse.

Samtidig blir det opplyst at en etterforskning er iverksatt. «Den første kamprapporten er sendt til Fifa. Informasjonen derfra vil bli undersøkt av kompetente disiplinære utvalg, og en avgjørelse vil senere bli tatt på et senere tidspunkt».

Fifa-president Gianni Infantino omtalte mandag den absurde hendelsen som «galskap», men la til at fotballen må håndtere utfordringer som koronapandemien gir.

Både Fifa og Conmebol (Det søramerikanske fotballforbundet) hadde gitt sin godkjenning til at Premier League-proffene Emiliano Martínez, Emiliano Buendia (begge Aston Villa), Cristian Romero og Giovani Lo Celso (begge Tottenham) kunne spille søndagens oppgjør. Men det ville ikke helsetilsynet i Brasil godta.

Argentina-laget reiste inn i Brasil bare timer før storkampen, men landet slipper ikke inn utenlandske personer som har vært i Storbritannia de siste 14 dagene.

De fire nevnte spillerne reiste nettopp fra England til Sør-Amerika for å spille VM-kvalifiseringskamper. En rekke andre PL-klubber har holdt igjen spillere hjemmehørende i for eksempel Brasil på grunn av koronasituasjonen i landet.

Ifølge brasilianske myndigheter skal Argentina-spillerne ha løyet om at de ikke har vært i Storbritannia den siste tiden for å få innpass i Brasil. Myndighetene anser spillerne som «en betydelig helserisiko».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer