- Fienden vil ikke stoppe

Selv om Ukraina gir opp landområder til Russland eller prorussiske separatister, vil ikke det stanse den russiske invasjonen, mener Ukrainas førstedame.

Olena Zelenska sammen med mannen Volodymyr Zelenskyj i forbindelse med en markering av dødsfallet til Leonid Kravtsjuk, landets første president etter uavhengigheten. Foto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB.
Olena Zelenska sammen med mannen Volodymyr Zelenskyj i forbindelse med en markering av dødsfallet til Leonid Kravtsjuk, landets første president etter uavhengigheten. Foto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Olena Zelenska sier i et intervju med ABC News at å gi opp land vil være som å gi opp frihet.

– Ukraineren kan ikke ta på alvor disse uttalelsene vi hører fra verdensledere, i noen tilfeller fra store og viktige land. Man kan ikke gi fra seg deler av territoriet, det er som å gi fra seg en frihet, sier Zelenska.

Hun gjentar budskapet om at Donbas-regionen skal gjenerobres.

– Selv om vi gir opp territorium, vil fienden ikke stoppe. Han vil fortsette å presse på og fortsette med å gå til angrep, sier Zelenska.

Intervjuet med ABC News er det første solointervjuet hun har gitt på utenlandsk TV siden krigen startet. Det blir sendt på frokost-TV-programmet Good Morning America torsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer