FHI: Vaksinerte har lav risiko for alvorlig sykdom med delta-varianten

Både del- og fullvaksinerte som får covid-19, har lav risiko for sykehusinnleggelse, viser nye studier fra Folkehelseinstituttet.

Geir Bukholm, smitteverndirektør i Folkehelseinstituttet. Foto: Terje Pedersen / NTB
Geir Bukholm, smitteverndirektør i Folkehelseinstituttet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

De slår samtidig fast at god beskyttelse mot smitte med deltavarianten først oppnås etter den andre dosen. En studie publisert i tidsskriftet «Eurosurveillance» har undersøkt vaksinebeskyttelse mot delta- og alfa-variantene i Norge.

Blant delvaksinerte var det 22 prosent som ikke ble smittet, mens blant fullvaksinerte var det 65 prosent som ikke ble smittet. De tilsvarende tallene var henholdsvis 55 prosent og 84 prosent for alfavarianten.

– Som vist i studier også fra andre land, viser de norske resultatene at to doser er nødvendig for god beskyttelse mot smitte med delta-varianten, sier Geir Bukholm, assisterende direktør i FHI.

Den andre studien har sett på risikoen for å bli innlagt på sykehus med covid-19 blant vaksinerte og uvaksinerte. Resultatene viser at risikoen for å bli innlagt i sykehus med covid-19 er over 70 prosent lavere for delvaksinerte og fullvaksinerte, sammenlignet med uvaksinerte.

– Norske data bekrefter at vaksinerte har en mye lavere risiko for alvorlig sykdom enn uvaksinerte, og viser tydelig den positive effekten som koronavaksinasjonsprogrammet har på forløpet av pandemien i Norge, fortsetter Bukholm.

Analysen viste også at deltavarianten ikke har ført til økt risiko for sykehusinnleggelse i Norge, sammenlignet med alfa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer