FHI-utkast: Anbefaler at færre kommuner mister vaksinedoser, og at Skien og Nesodden får flere

Skien og Nesodden bør legges til kommunene som får flere vaksinedoser, og færre kommuner må gi fra seg vaksiner, anbefaler FHI i et nytt utkast.

Pfizer-vaksine mot koronavirus. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Pfizer-vaksine mot koronavirus. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Folkehelseinstituttet levere inn en fornyet vurdering av listen over de kommunene som skal få flere vaksinedoser innen klokka 15 fredag ettermiddag.

I et utkast fra FHI som er sendt fra Helsedirektoratet til kommuneoverleger og vaksinekoordinatorer i Vestfold og Telemark, er Skien og Nesodden kommune lagt til denne listen, mens Moss er fjernet. Dermed kan det ligge an til at 25 kommuner får 60 prosent flere vaksinedoser enn befolkningsnøkkelen legger opp til.

Færre kan miste vaksinedoser

I tillegg legges det opp til at flere kommuner ikke må gi fra seg vaksinedoser. På listen over de såkalte nullkommunene som regjeringen la fram onsdag, sto Bergen, Førde, Hamar, Kongsvinger, Kristiansand, Larvik, Nes, Ringerike, Ringsaker, Sandnes, Skien, Stavanger og Trondheim.

På det nye FHI-utkastet er disse 18 kommunene lagt til: Gjerdrum, Moss, Holmestrand, Lunner, Frogn, Porsgrunn, Tønsberg, Marker, Aurskog-Høland, Færder, Øvre Eiker, Hurdal, Ringerike, Horten, Sandefjord, Bamble, Kongsberg og Skiptvet.

Trondheim og Kristiansand står listet opp i en egen bolk under nullkommuner. FHI skriver det også kan vurderes å ta med Trondheim og Kristiansand som er store befolkningstette kommuner, hvor både tiltak og smittespredning vil få større konsekvenser enn i mindre kommuner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer