FHI undersøker hopp i coronadødsfall

Det ble registrert hele 43 koronarelaterte dødsfall onsdag, det høyeste tallet hittil i pandemien. Nå skal FHI se nærmere på hvorfor.

Avdelingsdirektør Line Vold i FHI under en av mange pressekonferanser om koronasituasjonen. Foto: Ali Zare / NTB
Avdelingsdirektør Line Vold i FHI under en av mange pressekonferanser om koronasituasjonen. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare onsdagens tall som var høyt. Snittet for de siste sju dagene er på et nivå sammenlignbart med april 2020 og januar 2021.

Avdelingsdirektør Line Vold i FHI beskriver tallene som at de gjør et lite hopp etter å ha ligget stabilt lenge.

– Dette er tall vi må analysere nærmere, og se hva det egentlig betyr. Vi gjør kobling mot dødsårsaksregisteret en gang i uka, slik at det oftest er en topp i registrerte tilfeller i oversiktene våre midt i uka, forklarer hun til VG.

Det innebærer at de 43 dødsfallene ikke alle skjedde onsdag, men skyldes et etterslep i registreringen. Det betyr at dødsfallene etter hvert vil fordele seg utover flere dager.

– Vi ser at det er en økning i antall registrerte covid-19 dødsfall de siste to ukene. Den største økningen er i dødsfall på sykehjem. Vi ser hvert år økt dødelighet på grunn av luftveisinfeksjoner i høst og vinterhalvåret, og dette sammenfaller med at det er en økning i luftveisinfeksjoner høst og vinter, sier Vold.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer