FHI: Totalt 29 omikron-tilfeller bekreftet i Norge

Tirsdag er det bekreftet totalt 29 positive coronaprøver med omikronvarianten i Norge, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.

Kriseleder og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet, her ved en tidligere pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Kriseleder og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet, her ved en tidligere pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17 tilfeller er bekreftet i Oslo, åtte i Viken, to i Vestland, ett i Trøndelag og ett tilfelle har ukjent fylke, ifølge FHI.

Folkehelseinstituttet mottar fortløpende en rekke prøver som er positive for SARS-CoV-2. Instituttet avklarer ved helgenomsekvensering om prøvene har omikronvarianten.

De fleste laboratorier har screeningmetoder som kan påvise virus som ikke er den dominante deltavarianten, eller som kan gi et foreløpig svar på hvorvidt det dreier seg om omikron.

Det kan være forskjell mellom antallet bekreftede tilfeller som Folkehelseinstituttet rapporterer og det som rapporteres fra den enkelte kommune. Det er fordi det kan ta noe tid før laboratorienes resultater er kvalitetssikret og registrert i MSIS labdatabase hos Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer