FHI: Smittespredningen i Norge er synkende – R-tallet er på 0,8

Siden 25. mars har R-tallet i Norge i snitt vært på 0,8, ifølge Folkehelseinstituttet. Smittespredningen nasjonalt fortsatte å gå ned i forrige uke.

Folkehelseinstituttet mener at det gjennomsnittlige R-tallet i Norge siden 25. mars er på 0,8. Her er FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Berit Roald / NTB
Folkehelseinstituttet mener at det gjennomsnittlige R-tallet i Norge siden 25. mars er på 0,8. Her er FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt ble det rapportert om 4.793 smittetilfeller i forrige uke (uke 14). Det er en nedgang på 6 prosent fra uka før, og en nedgang på 19 prosent fra uke 12, skriver FHI i sin ukerapport.

3,3 prosent av de 144.496 personene som testet seg, testet positivt. Andelen er langt lavere enn i påskeuka og på nivå med uke 11.

Matematisk modellering viser at den nasjonale smittetrenden har vært nedadgående siden 25. mars, og det gjennomsnittlige reproduksjonstallet (R-tallet) siden den gang er 0,8. R-tallet sier hvor mange en koronasmittet person smitter videre.

Folkehelseinstituttet presiserer at det er stor geografisk variasjon mellom de ulike fylkene. Oslo har klart flest meldte smittetilfeller per 100.000 innbyggere, med 441 i uke 13 og 14 samlet. Deretter følger Viken, som har 346 smittede per 100.000 innbyggere.

72 prosent av smitten i Oslo og Viken

Koronasmittede i disse to fylkene utgjorde til sammen 72 prosent av de meldte smittetilfellene i hele landet i forrige uke, men trenden i registrert smitte er synkende i begge fylkene.

– Oslo og en rekke andre kommuner på Østlandet har stått for om lag tre firedeler av tilfellene og majoriteten av sykehusinnleggelsene i landet over lang tid. Her trengs vedvarende sterk innsats med testing og smittesporing samt ekstra kontaktreduserende tiltak, skriver FHI i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer