FHI: Smitteøkning i flere fylker den siste uka

Smitten er fremdeles på et relativt lavt nivå i den norske befolkningen, men den har økt de siste ukene i flere fylker, ifølge Folkheleseinstiuttets ukerapport.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstiruttet Line Vold under onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB
Avdelingsdirektør i Folkehelseinstiruttet Line Vold under onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

− De meldte tilfellene de siste par ukene kan primært knyttes til vedvarende smittespredning i Oslo kommune, og flere større og mindre utbrudd rundt om i landet som håndteres i de berørte kommunene, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI i en pressemelding.

– Utbruddene var knyttet til turisme, private arrangementer, serveringssteder, butikker, skoler, barnehager og ulike helsetjenester, sier hun videre.

Økning i seks fylker

De seks fylkene Agder, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark, Innlandet og Oslo hadde en økning i tallet på smittetilfeller forrige uke. I andre fylker ble det meldt om færre tilfeller enn uken før, og i 263 av landets 356 kommuner ble det ikke meldt om smittetilfeller i forrige uke.

Også når det gjelder nye innleggelser i intensivavdeling på sykehus og dødsfall i forrige uke, var det en liten stigning sammenlignet med de siste ukene. Totalt ble det rapportert om tre nye innleggelser på intensivavdeling og fire koronarelaterte dødsfall.

– Disse tallene er fremdeles lave. Økningen kan være et resultat av økt smittespredning de siste fire ukene, men kan også være tilfeldig, spesielt ettersom det er observert en nedgang i antall innleggelser i sykehus med covid-19 som hovedårsak i uke 39, understreker Vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer