FHI: Smitteøkning i flere fylker den siste uka

Smitten er fremdeles på et relativt lavt nivå i den norske befolkningen, men den har økt de siste ukene i flere fylker, ifølge Folkheleseinstiuttets ukerapport.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstiruttet Line Vold under onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB
Avdelingsdirektør i Folkehelseinstiruttet Line Vold under onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

− De meldte tilfellene de siste par ukene kan primært knyttes til vedvarende smittespredning i Oslo kommune, og flere større og mindre utbrudd rundt om i landet som håndteres i de berørte kommunene, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI i en pressemelding.

– Utbruddene var knyttet til turisme, private arrangementer, serveringssteder, butikker, skoler, barnehager og ulike helsetjenester, sier hun videre.

Økning i seks fylker

De seks fylkene Agder, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark, Innlandet og Oslo hadde en økning i tallet på smittetilfeller forrige uke. I andre fylker ble det meldt om færre tilfeller enn uken før, og i 263 av landets 356 kommuner ble det ikke meldt om smittetilfeller i forrige uke.

Også når det gjelder nye innleggelser i intensivavdeling på sykehus og dødsfall i forrige uke, var det en liten stigning sammenlignet med de siste ukene. Totalt ble det rapportert om tre nye innleggelser på intensivavdeling og fire koronarelaterte dødsfall.

– Disse tallene er fremdeles lave. Økningen kan være et resultat av økt smittespredning de siste fire ukene, men kan også være tilfeldig, spesielt ettersom det er observert en nedgang i antall innleggelser i sykehus med covid-19 som hovedårsak i uke 39, understreker Vold.

Smittetallet beregnet til 1,1

Reproduksjonstallet eller smittetallet i Norge etter 1. september og fram til midten av måneden blir beregnet til å være 1,1, ifølge ukerapporten.

I tillegg til smitteutbruddet i Oslo har Folkehelseinstituttet i uke 39 blitt informert om 15 utbrudd som har blitt fulgt opp av kommune- og spesialisthelsetjenesten i samarbeid med Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer